Hallo mijn naam is Eduard Attevelt.

Tijdens mijn opleiding ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Hier werd mij uitgelegd hoe een spiegelreflexcamera werkt. Tevens mochten we foto’s maken en afdrukken. Alles nog analoog. Helaas kregen we maar 1 jaar fotografie op school maar mijn interesse was gewekt.
Toen ik onlangs een Nikon camera kocht heb ik een Nikon workshop gevolgd om mijn camera beter te leren kennen. Later heb ik nog een cursus fotografie op de volksuniversiteit gevolgd.

De meeste foto’s werden gemaakt tijdens vakanties, feestjes of een dagje weg. Tegenwoordig fotografeer ik vaak macro en close-ups. Details vindt ik interessant. Vooral natuur trekt mijn aandacht, maar straatfotografie vindt ik ook leuk om te doen. Omdat er mensen bij de club ook met andere facetten van de fotografie bezig zijn leer ik hier ook weer van. Sinds ik meer met fotografie bezig ben kijk ik ook anders naar de dingen en het licht om me heen.

Om nog meer uit mijn foto’s te halen bewerk ik ze regelmatig in photoshop. Mijn streven is echter om het perfecte plaatje direct uit mijn camera te halen. Omdat de camera nieuw voor mij is en vele functies heeft valt dit niet altijd mee. Maar door er veel mee te werken en uit te proberen, kom ik steeds een stapje verder, wat ook in de foto’s is terug te zien.

Mijn uitdaging gaat uit naar het spelen met licht en compositie. Ik hoop bij de club hiermee verder te komen.

Na een paar analoge en digitale camera’s ben ik nu in het bezit van een fullframe Nikon D610, macro/portretlens 105 mm, Zoomlens 28-300 mm en een losse flitser.

Hiernaast zie je wat foto’s van mij.
Wil je er nog meer zien volg me dan op Instagram eduardattevelt
Uiteraard staan er ook verschillende op de facebookpagina van VOFMB.