VOFMB secretaris

Hallo ik ben Henk Leliveld en al vele jaren actief met fotografie. Uiteraard eerst analoog met ook nog eens een doka voor het ontwikkelen en afdrukken van de geschoten beelden. Mijn eerste spiegelreflex was een Practica Super TL met wat glaswerk. Later kocht ik een 2e hands Nikon F2as met weer extra glaswerk en een Metz staafflitser.

Na een tijdje niet meer de kriebels te hebben gehad, ben ik door mijn activiteiten weer enthousiast geworden voor fotografie. Pas vanaf 2008 is met de aanschaf van een Nikon D300, de stap naar digitaal gemaakt. Wat een omschakeling. Wennen aan de vele toeters, bellen en mogelijkheden. Maar wel weer het plezier terug. Mijn interesse ligt vooral in het fotograferen van mensen, portret en model in al haar disciplines en in Urban fotografie. Maar ook het water, de grote natuur, landschap, avond/nacht fotografie en spelen met veel en weinig licht, high en low key trekt mij. Fotograferen waar techniek bij komt kijken is voor mij interessant, vooral druppel, highspeed, panorama en 360° fotografie.
Fotobewerking doe ik heel beperkt met RawTherapie voor mijn .raw bestanden en GIMP gebruik ik voor de .jpg bestanden. Een echte fotobewerker ben ik (nog) niet.

In 2015 zocht ik aansluiting bij de Osse “Fotoclub Met Body”. Hierdoor werd ik geprikkeld om uit mijn comfortzone te treden en nieuwe fotografische paden te verkennen. Na het samengaan met  “Vrije Osse Fotoclub” ontstond er op 6 juli 2016 het huidige “Vrije Osse Fotoclub Met Body”. Een leuke groep mensen welke openstaan om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Van en met elkaar leren, ongeacht het niveau, in een ontspannen en gezellige sfeer is dan ook het devies bij deze fotoclub.

Wil je meer weten ? Stuur dan een bericht

Mijn Galerij