Mijn naam is Pierre Wingens en ik woon in Oss.
Eén van mijn hobby’s is fotograferen. Toen ik vijf jaar geleden met pensioen ging, heb ik een cursus gevolgd om mijn spiegelreflexcamera ‘Pentax K5’ goed te leren kennen. Daarna ben ik bij de fotoclub gegaan om niet zomaar ‘plaatjes’ te schieten, maar meer creatief om te kunnen gaan met hetgeen ik zie door mijn lens. Naast fotograferen maak ik ook schilderijen met acryl op doek. Hierbij probeer ik steeds meer te abstraheren. Daarvoor kan ik deze twee hobby’s goed combineren.
Mijn voorkeur voor het maken van foto’s is toch wel de natuur, met name landschappen en mooie luchten, zoals zonsondergang. Daarnaast vind ik architectuur en vervallen gebouwen ook erg interessant om vanuit een mooi standpunt vast te leggen.